گوساله ها بعد از ولادت به مقطع 10 روز در باکس های انفرادی در آغو

گوساله ها بعد از ولادت به مقطع 10 روز در باکس های انفرادی در آغوز خانه نگهداری می شوند وتا دو سه روز اول به آن ها روزی سه وعده آغوز داده می شود به یاور یک سطل آب که آن‌گاه از دادن هر وعده شیر به آنان داده می شود و یک سطل کنسانتره که از به عبارتی ابتدای ولادت در اختیار گوساله قرار دارااست تا به تناول کردن آن عادت نماید . 

پرس پلت

برای شیر دهی به گوساله های نو متولد شده آنگاه از دادن آغوز از شیر های ورم پستانی که استریل شده و بار میکروبی آن تحت آمده استعمال می کنند . 


برای گوساله های نو متولد شده وشیر نمی خورند می بایست دست را شست و انگشت خود را در دهان گوساله قرار داد تا آن را بمکد هنگامی گوساله استارت به مکیدن کرد دست خویش را درون سطل شیر میکنیم تا گوساله همپا با مکیدن دست ما شیر را نیز ببلعد در صورتی‌که به این شیوه گوساله شیر نخورد از راز پستانک استعمال کرده به این فیس که سر پستانک را باطن دهان گوساله کرده تا آن را بمکد وسپس سر گوساله را به سمت سطل شیر ارشاد کرده تا گوساله هم پا با مکیدن راز پستانک از شیوه رخنه‌ هایی که در سر پستانک وجود دارااست شیر را بخورد در شرای به این صورت هم نتوانستیم به گوساله شیر دهیم از شلنگ برای خوراندن شیر به کارگیری می کنیم به این رخ که شلنگ را باطن دهان گوساله کرده و شیر را که در مخزنی مدرج می‌باشد به گوساله میخورانیم . 

در آغوز خانه برای گوساله هایی که ضعیف هستند به همراه آب آنان یک قاشق مولتی ویتامین اضافه می نمایند . 


گوساله ها با توجه به جسه در 10 روزگی به جعبه های انفرادی دیگری در گوساله دانی منتقل میگردند که در آنجا روزی دو وعده شیر به یار آب و کنسانتره به آنها داده می شود . 

بستر گوساله ها در باگس های انفرادی گوساله دانی در ابتدای ورود کاه می‌باشد که پس از یک ماه آن را با تشک های منحصر عوض می کنند گوساله 

ها در دو ماهگی باز نیز نسبت به جسه شاخ سوزی می شوند که پروسه آن به رخ زیر است: 

آغاز گوساله مهار میشود به این رخ که گوش راست گوساله را از پهلو با دست راست گرفته و با دست چپ دهان گوساله را طوری که چهار انگشت وشصت درون دهن گوساله باشد سپس از آن راز گوساله را به سمت بالا و راست می چرخانیم تا گوساله به پهلو به زمین بیفتد آن‌گاه از آن رمز گوساله را به سمت بالا آورده و روی سینه اش قرار می‌دهیم سپس از آن فردی دیگر پاهای گوساله را به فیس ضربدری روی نیز قرار داده و آن‌ها را با طناب محکم میبندد . 


بعد از آن از آن برای گوساله های نر با به کارگیری از چاقو راز شاخ بیش تر را می مارک و با میله ای آهنی که رمز آن مشابه پیچ بوده و پهن هست و قبلا" توسط شعله داغ شده است روی جای شاخ نهاده و فشار می دهیم و برای یک‌سری ثانیه نگه می داریم تا بسوزد آنگاه از آن از اسپری اکسی تتراسایکلین برای ضد عفونی و خودداری از خون ریزی استفاده مکنیم . 


برای گوساله های ماده مراحل مهار کردن به به عبارتی فیس بوده وتفاوت در این میباشد که شاخ اضافه با چاقو بریده نمی شود زیرا با استعمال از میله ای توخالی که روی شعله داغ شده می باشد دور شاخ را سوزانده وشاخ اضافی را می کنند وسپس با میله ای سر پهن که که شبیه پیچ بود جای شاخ را می سوزانند و با به کار گیری از اسپری اکسی تتراسایکلین آن را ضد عفونی می نمایند . 


آن گاه از چندین ساعت پس از شاخ سوزی ممکن است شاخ بعضی از گوساله ها خون باز کند به همین خاطر اسباب و اثاث شاخ سوزی تا یک روز سپس در گوساله دانی باقی می ماند تا در رخ لزوم روند شاخ سوزی تکرار شود . 

به این دلیل برای گاوهای نر از لوله استفاده نمی نمایند چون گاوهای نر در وزن 400 کیلو گرمی کشتار می شوند اما گاوهای ماده تا تعدادی سال برای شیردهی در گاوداری باقی می نظیر . 

گوساله ها بعد از 3-2 ماهگی بسته به جسه به بهاربند منتقل می شوند و در آنجا یک وعده شیر به همپا کنسانتره و یونجه به آنان داده میشود و پس از گذر کرد حدود یک ماه به بهاربند دیگری که در آن جنس نر از محصول ماده جداست منتقل می شوند .