غذای اساس می بایستی کنسانتره

به قوچ های مولد علاوه بر غذای اساس می بایستی کنسانتره بیش تر هم داده شود . مصرف یولاف به تیتر کنسانتره درنتایج پرورشی اثر مثبت دارد روی این اصل خوب تر هست که روزمره پاره ای یولاف در حدود 500 گرم به حیوان داده شود . برای خنثی کردن فشارهای ناشی از جفتگیری مکرر علاوه بر تامین انرژی کافی بایستی نسبت به تامین پروتئین مازاد هم مبادرت کرد . در صورتیکه قوچ های بطور عادی برای جفتگیری قضیه به کارگیری قرار گیرند بایستی متناسب با احتیاج اضافی این عصر به هر راس قوچ روزانه 150 گرم کنجاله سویا داده شود . 4 هفته قبل از آغاز جفتگیری به میزان کنسانتره به تدریج بیش تر می شود تا قوچ های برای استفاده پرورشی آماده شوند . به مراد جبران ضعف ناشی از جفتگیری 2-3 هفته سپس وعظ میکرد ز نقطه پایان دوره جفتگیری نیز همان مقدار کنسانتره طولانی تر به قوچ ها داده می شود . 

پرس پلت

در تغذیه بره های جوان می بایستی علاوه بر علوفه پایه پاره ای کنسانتره متناسب با بیشتر وزن به آنها داده شود . برای بدست آوردن افزایش وزن توصیه گردیده 181-136 گرم در روز بره قوچ های جایگزین شونده 59 کیلو گرمی یا قوچ های 2-1 ساله 100 کیلوگرمی به ترتیب نیاز به 2 .5-2 .3 و 3-3 .2 کیلوگرم خوراک دارا‌هستند . چراگاه تابستانه صرفا کافی نمیباشد اما چرا گاه های مرغوب تابستانه نیاز به علف کم آب کامل کننده را به اندازه 50 درصد کاهش می دهند تغذیه غلات می بایستی تا پایان دوره جفتگیری ادامه پیدا نماید . 


قوچ های بالغ را در تمام طول سال به استثنا 45-30 روز قبل از زمان جفتگیری با یک جیره حفظ (چراگاه ) تغذیه می نمایند . درخلال دوره جفتگیری قوچ ها می بایست 227-136 گرم افزایش وزن روزمره داشته باشند . این میزان ارتقاء وزن از روش جیره های حاوی 65 درصد یونجه پلت گردیده و 35درصد غلات بدست می آید . 


منابع 

1- اصول حفظ و پرورش گوسفند تالیف دکتر معالج منوچهر خوشبختی نوری ?دکتر صدر وعظ میکرد . . . 

سیاه منصور ?چاپ هفتم 1375 انتشارات اشرفی 

2- 

تغذیه دام نوشتن مانفرد کیرش گسنر? ترجمه پزشک سیاوش دهقانیان ?دکتر حسن نصیری مقدم ?چاپ2 سال1376 انتشارات کالج فردوسی مشهد

3- 

رشد علمی گوسفند ?تالیف و ترجمه پزشک مسعود هاشمی چاپ نخستین 1374 انتشارات تمدن جامع 

4- 

رویش گوسفند در گوسفند داری های کوچک ?ترجمه خسرو کامیار? دکتر محسن کمیلی ?الیزابت پور سلیمانی ?فریبا تبریکی ?چاپ نخستین 1372 انتشارات فرهنگ جامع 

5-N .R .CNutrient 

Requirements of sheep 

6- Church D .C;pond ,w .g;(1988)Basic Animal Nutitionand feeding . 


7- Church D .C;(1986)Livestock feeds and feeding . 




نظر پرواربندی گوسفند در . . . 

چهارشنبه 10 آذر‌ماه سال 1389 @ 08:24 ب .ظ 

| نویسنده: مهندس قاسم خلیل پور | چاپ پرواربندی 

گوسفند 

آغاز 

پروار 

بندی وقتی اهمیت پیدا می کند که معضل اندازه گوشت مطرح می شود پروار بندی راه عملی برای بالا بردن مقدار تولید گوشت کشورمی باشد . 

بازه غیرمناسب کشتاریکی از عارضه ها اصلی کاهش میزان گوشت سرزمین می باشد » کشتار بایستی وقتی رخ گیرد که بره ها به حداکثر رشد و ظرفیت تولید رسیده باشند « که کشتار بره های ناچیز سن وسال وکم وزن منجر کاهش ظرفیت ساخت گوست می شوند .تقاضای مصرف کنندگان همچنان در حال ارتقاء هست اما هنوز کار چندانی برای تولید گوشت و این تقاضا ها نشده هست . 




عوارض 

عدم توازن بین تقاضای گوشت و ساخت گوشت : 

1 . بی اطلاعی و بی توجهی مسئولان و دست اندرکاران و به حدر دادن سرمایه ملی از سوی آن‌ها . 


2 . 

عدم حمایت از دامداران و ضعف بنیه مالی آنان 

3 . بی توجهی شدید نسبت به این شاخه از تولید در مقایسه با شاخه های دیگر تولید . 


4 . ضعف مراتع . 


5 . عدم حمایت از عشایر و ضعف بنیه مالی آن‌ها و کاهش ذخایر مبلغی آن ها در اواخر فصل بهار (ضعف مراتع بعث فروش بیشترازحد بره ها در ابتدای فصل‌تابستان گردیده میباشد ) .