ارتقا دفعات خوارک دهی دام

ارتقا 

دفعات خوارک دهی مشخص گردیده می باشد که هرچه وعده های خوارکدهی برای گاوهای شیری اکثر شود، حجم کمتری از خوراک در هر وعد? غذایی وارد شکمبه می شود و در نتیجه گاو مدت بیشتری را کنار آخور سپری کرده و رغبت بیشتری را به مصرف غذا نشان می دهد . در حالتی که تعداد وعده های خوراکدهی کاهش یابد (مثلاً از 3 توشه به 2 بار)، ذخیره سازی چربی و نقل و انتقال آن فراوان شده و در نتیجه راندمان ذخیره سازی انرژی اندک می شود . مطالعات قبلی از اثرات منفی افزایش دفعات خوارکدهی بر ترشح انسولین پلاسما در گاوهای شیرده گزارش داده اند . 

پرس پلت

در آزمایشات متععد مشاهده شد درصورتی که دفعات خوراکدهی برای گاوهای شیرده افزایش پیدا کند، اسیدیته شکمبه و نسبت استات به پروپیونات افزایش و غلظت انسولین پلاسما کاهش می یابد . با اعتنا به نقش دارای اهمیت انسولین در لیپوژنز، به حیث می برسد به دنبال افزایش دفعات خوراکدهی، مرحله انسولین پلاسما کاهش یافته و ذخیره چربی در تن اندک می شود . به این ترتیب اعتنا به ارتقاء تعداد وعده های خوراکدهی بخش اعظم برای در دست گرفتن اسیدوز شکمبه گاو بوده که به دنبال آن می بضاعت و توان به ارتقاء ساخت شیر امیدوار بود . 


ارتقا 

دفعات دوشش فعالیت 2 بار دوشش در روز در بخش اعظمی از نقاط عالم معمول می‌باشد . مسافت هنگامی در میان دو دوشش می تواند 12، 14-10 یا این که 16-8 یا این که 15-9 ساعت یکبار باشد . طبق مطالعه ای که در دانشگاه کرنل انجام شد مشخص و معلوم شد گاوهایی که با فاصله 16-8 ساعته 2 توشه در روز دوشیده می شدند نسبت به گاوهایی که 2 توشه دوشش با مسافت هنگامی 12 ساعته داشتند، 3/4% شیر کمتری ساخت کردند . در مطالعه ای دیگر که در کالج ایلینویز انجام شد 2 مجموعه گاو که 2 بار در روز دوشیده می شدند یکی از گروه ها با فاصله وقتی 15-9 ساعته و تیم دیگر هر 12 ساعت یکبار در لحاظ گرفته شدند . در نقطه پایان تست معلوم شد گاوهایی که هر 15-9 ساعت یکبار دوشیده می شدند 2% شیر کمتری نسبت به گروه هر 12 ساعت یکبار دوشش ساخت کردند . به این ترتیب به حیث می برسد رعایت دقیق فواصل دربین دو دوشش لازم نباشد . 

در تحلیل سه گله در کالیفرنیا در سال 1986 معین شد دامداری هایی که 3 توشه در روز کار دوشش را انجام می دادند گاوهای شکم یک 4/19% ، گاوهای شکم دو 5/13% ، گاوهای شکم سه 7/11% و گاوهای شکم چهار به بالا 4/13% شیر بیشتری نسبت به 2 بار دوشش تولید کردند . در مطالعه دیگری که در کالیفرنیا انجام شد معلوم شد به دنبال افزایش تعداد دفعات دوشش، ساخت در گاوهای شکم یک 12% و ایجاد در کل زمان 14% ارتقا نشان بخشید . همچنین ساخت عمده شیر برای گاوهای شکم دو 7% چشم شد . در تحقیقاتی که در انگلستان انجام شد معین شد 3 توشه دوشش در طی 20 هفته اول شیردهی برای گاوهای تعدادی شکم زا سبب ساز افزایش 19% و برای گاوهای شکم یک 13% افزایش در ایجاد شیررا خواهد داشت .